Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 27 mei 2015 Regiowerktop Maandagmiddag 22 juni 2015 - Kansen van de Banenafspraak

De sociale partners en het kabinet hebben in het sociaal akkoord van 11 april 2015 2013 afgesproken dat werkgevers uit de marktsector en de overheid tot 2026 125.000 extra banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De uitdaging voor de regio Noord-Holland Noord is dat er gedurende 2015 en 2016, 575 extra banen voor deze groep worden gerealiseerd. Dit is voor de overheid en het bedrijfsleven een verantwoordelijkheid en het biedt ook veel kansen.

In Noord-Holland Noord doen we het samen.

Om de banenafspraak in Noord-Holland Noord na te komen hebben de werkgevers, werknemers, gemeenten, UWV en onderwijsorganisaties in de regio Noord-Holland Noord in het convenant 'Samen Sterk voor Werk' afspraken vastgelegd hoe zij er samen voor zorgen dat de banen in de regio ingevuld gaan worden.

22 juni 2015: Regiowerktop met als thema de Banenafspraak

De Banenafspraak biedt in de praktijk veel kansen voor bedrijven. Zeker op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook voor het imago van bedrijven en de interne motivatie. Tijdens de Regiowerktop worden aansprekende best practices getoond en worden de kansen en mogelijkheden van de Banenafspraak kenbaar gemaakt tijdens workshops over functiecreatie, werkgeversdienstverlening en nog veel meer. U zult ervaren welke mooie en verrassend aantrekkelijke kansen er voortkomen uit de Banenafspraak. Voor bestuurders is er een speciale sessie over de kansen vanuit hun rol en verantwoordelijkheden.

Dit wilt u niet missen

De middag van maandag 22 juni 2015 zit boordevol kennis en inspiratie. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Hélène Oppatja, (programmamanager Participatiewet namens de landelijke Programmaraad), en met het economische overzicht door Frank Kalshoven (directeur van De Argumentenfabriek), de inspirerende plenaire bijdragen van Aart van der Gaag (commissaris 100.000 banenplan bedrijfsleven) en Hans Spigt (commissaris 25.000 banenplan overheid), de interactieve en prikkelende bijdrage van Jeff Kooijman (De M Factor), de best practices van werkgevers en een breed aanbod aan workshops wordt de middag een informatieve inspiratiemiddag.

U bent van harte welkom!

Graag nodigen wij u uit voor deze speciale Regiowerktop 2015 op maandag 22 juni 2015 van 13.30 tot 17.30 uur over de Kansen van de Banenafspraak in de Cultuurkoepel van het Willibrordus Business Centre, Kennemerstraatweg 464 Heiloo. U kunt zich hier aanmelden. Als u een vraag heeft voor een of meerdere sprekers kunt u dat hier tevens aangeven. Het volledige programma met het overzicht van de workshops ontvangt u begin juni 2015 Deze bijeenkomst is exclusief toegankelijk voor ondernemers, onderwijs- en overheidsorganisaties. Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers dus meld u tijdig aan. Let op: aanmelden kan tot en met donderdag 11 juni 2015 of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt.

De Regiowerktop is hét forum om actuele onderwerpen op het gebied van economie, onderwijs, arbeidsmarkt en sociale zekerheid aan de orde te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd door het Kennis- en Adviescentrum RPA-NHN in nauwe samenwerking met de partners van het RPA-NHN.

Voor vragen over de Regiowerktop kunt u terecht bij Elly Bootsma van het Kennis- en Adviescentrum RPA-NHN op telefoonnummer 06-52649485 of e-mail:

Meer informatie over het RPA-NHN vindt u op www.rpa-nhn.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl