Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 05 juni 2015 Dirkshorn: Schoffeldemo en rondgang langs de proeven bij Sluitkoolplatform op 13 juni 2015

Op zaterdag 13 juni 2015 organiseren Proeftuin Zwaagdijk, RoDeKo en Vollegrondsgroente.net een rondgang bij het Sluitkoolplatform in combinatie met een schoffeldemonstratie. Vanaf 13.30 uur is de inloop. De rondgang is van 14.00 - 15.30 uur. Hierna is er gelegenheid om gezellig na te praten. Het sluitkoolplatform is gelegen op het land bij J. Wagenaar aan de Woudmeerweg 30 in Dirkshorn.

De eerste resultaten van de onkruid- en bemestingsproeven zijn te zien. Bij de onkruidproef is op verschillende tijdstippen voor en na het planten met diverse middelen gespoten. De bemestingsproef is 19 mei 2015 geplant in samenwerking met RoDeKo. Met de plantmachines van teler TB&S en Loonbedrijf Kees Nannes werden meststoffen via kouters naast de plantrij of in de plantveur toegediend. Op het veld zijn verschillen in stand en kleur tussen de behandelingen zichtbaar.

Zaterdag 23 mei 2015 is door RoDeKo een plantdemonstratie met verschillende plantmachines georganiseerd. Tijdens de open dag is te zien hoe de kool groeit.

Verder zal worden toegelicht welke gewasbeschermingsproeven zijn aangelegd gericht op schimmelziekten, trips of rupsen. Alles bij elkaar is er weer een brede variatie aan proeven.

Tijdens de schoffeldemonstratie is te aanschouwen hoe de Robovator (Via Nanne Kooiman) en de Steketee (via Van der Sluis) werken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl