Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 juni 2015 GreenPort Werkt! officieel van start

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - GreenPort NHN ondertekent intentieverklaring met AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst en H&S Adviesgroep om de arbeidsmarkt voor de agrarische en groensector te verbeteren.

Op vrijdag 12 juni 2015 ondertekenden Rien van Tilburg, bestuursvoorzitter van GreenPort NHN en Jeroen Veerman, algemeen directeur H&S Adviesgroep, een intentieverklaring om de arbeidsmarkt in de agrarische en groensector te optimaliseren middels werknemers- en werkgeversdiensten. De ondertekening was tevens het startsein voor de lancering van GreenPort Werkt!

GreenPort Werkt! is een partnernetwerk dat bestaat uit de vier partners GreenPort NHN, AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst en H&S Adviesgroep. Samen maken zij zich sterk voor nieuwe instroom en behoud van vakkrachten in de agrarische en groensector middels flexibele en vaste arbeidsbemiddeling en loopbaanbegeleiding voor lagere, middelbare en hoge functies. GreenPort Werkt! heeft een brede dienstverlening die loopt van re-integratie en jobcoaching tot en met werving & selectie en HR advies.

GreenPort Werkt! stelt zich ten doel om het komend jaar 100 extra plaatsingen van medewerkers in de agrarische en groensector te realiseren, 25 MBO leerwerktrajecten te starten, 50 jongeren aan werk te helpen en 50 trajecten in het kader van SROI te verzorgen.

De partners van GreenPort Werkt! zullen de komende maanden alle gemeenten, partners van RPA NHN en Samen Sterk voor Werk, met name de werkgeversservicepunten en werkbedrijven in NHN benaderen om samenwerking aan te gaan.

GreenPort Werkt! is ontstaan uit de zoektocht naar oplossingen voor de specifieke eisen van de arbeidsmarkt in de agrarische- en groensector. Er zijn in Noord-Holland Noord veel groene vacatures terwijl het vinden van nieuwe medewerkers en behoud van oudere vakkrachten, op alle niveaus en in alle disciplines, een dagelijkse uitdaging is. Krachtenbundeling van de expertisegebieden van AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst en H&S Adviesgroep zal GreenPort NHN helpen een sterkere positie in te nemen in de economie van Noord-Holland.

GreenPort Werkt! is volledig in lijn met het convenant ‘Samen Sterk voor Werk’ waarin gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties, verenigd in het RPA NHN, oplossingen aandragen voor regionale arbeidsmarktvraagstukken.

Meer informatie: www.greenportnhn.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl