Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 juni 2015 Schagen: Informatiebijeenkomst voor horeca ondernemers 25 juni 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een duidelijke regeling van de horeca-sluitingstijden. Dat is de wens van burgemeester en wethouders. Op donderdagavond 25 juni 2015 om 19.30 uur wil de burgemeester daarover spreken met de horeca-ondernemers van Schagen. Zowel de horeca uit de stadskern als uit de dorpskernen is welkom. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen.

De huidige Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) heeft maar liefst zeven varianten voor de sluitingstijd van de horeca. Dat is nog een gevolg van de gemeentelijke fusie. Ook het ontheffingenbeleid stamt nog uit de oude gemeente Schagen, dat op zichzelf al veel variaties in zich heeft en ook weer niet geldt voor de andere gebieden. Kortom: hoog tijd om het horecabeleid aan te passen en de onduidelijkheden weg te nemen.

Het gemeentebestuur denkt dat het duidelijker en eenvoudiger wordt als in stad Schagen de horeca in het weekend open mag zijn tot 4.00 uur, met een ingangsstop om 2.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag. Dit lijkt een verruiming van de regels. Maar er zijn horeca-zaken die daardoor een versmalling gaan voelen, omdat hun toestemming verdwijnt om tot zondagmorgen 6.00 uur open te zijn. Er zijn meer details, zoals dat de 'droge' horeca een half uur eerder sluit dan de 'natte' (dus om 3.30 uur).

Vanwege alle 'ins' en 'outs' worden zowel de gemeenteraad als de ondernemers in de horeca vooraf geïnformeerd. Aan de horeca ondernemers wordt tijdens de avond gelegenheid geboden om hun zienswijze te geven op de plannen van de gemeente.

Hun inbreng wordt meegenomen in een collegebesluit. De plannen komen ook ter inzage, waarbij gedurende zes weken de gelegenheid wordt gegeven tot het geven van zienswijze.

Aan de gemeenteraad wordt uiteindelijk in het najaar van 2015 gevraagd om de nieuwe regeling vast te stellen en dus de APV te veranderen.

De horeca ondernemers van Schagen worden uitgenodigd voor de informatieavond. De gemeente hoopt dat zij zoveel mogelijk komen, omdat hun inbreng meetelt voor het uiteindelijke besluit.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl