Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 02 juli 2015 Den Helder: Pilot toegangsstop horeca van start

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Afgelopen maandag tekenden burgemeester Koen Schuiling, de heer Ron Ippen namens Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Den Helder en een aantal horecaondernemers het convenant voor de pilot waarbij de (horeca-)toegangsstop voor de natte horeca vervalt en de terrastijden, voor ondernemingen met een ontheffing sluitingsuur, zijn verruimd.

De pilot is woensdag 1 juli 2015 van start gegaan. Helderse horecaondernemingen zijn nog wel verplicht hun zaak om 04.00 te sluiten, maar het toegangsverbod van een uitgaansgelegenheid na 02.00 uur wordt afgeschaft. De sluitingstijd van de terrassen gaat van 00.00 uur naar 01.00 uur.

Half jaar proef

De pilot is de uitkomst van gesprekken tussen Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Den Helder, de burgemeester en de gemeenteraad. De pilot gaat een half jaar duren. Het verloop ervan wordt maandelijks geëvalueerd. Wanneer het aantal incidenten en de overlast toeneemt, of op advies van de politie, kan de burgemeester besluiten het convenant per direct op te heffen.

Minder incidenten

De toegangsstop en de verplichte sluitingstijd werden eerder in het leven geroepen vanwege een toename in het uitgaansgeweld. Nu het aantal incidenten tijdens stapavonden sterk is verminderd, komt de gemeente deels tegemoet aan horecaondernemers in Den Helder. Die hebben aangegeven dat de toegangsstop, de verplichte sluitingstijd, het rookverbod en de financiële crisis hebben gezorgd voor inkomstenderving. Zowel burgemeester Koen Schuiling, als Ron Ippen van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Den Helder, benadrukten de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers gedurende de pilot, om deze tot een succes te maken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl