Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 06 juli 2015 Noord-Holland: Fotoboek laat andere kant van het boerenbedrijf zien

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De commissaris van de Koning, Johan Remkes, ontving gisteren in Winkel het eerste exemplaar van 'Ode aan boeren en koeien' van schrijfster Ida Hylkema en fotografe Hanneke de Boer. Remkes nam het boek in ontvangst samen met Siem Jan Schenk, voorzitter van de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord.

Realistisch beeld sector

Het is een ode aan de melkveehouders, die met oog voor hun dieren, de natuur, het milieu en hun omgeving zorgen voor zuivelproducten die Nederland wereldfaam bezorgen. Schrijfster Ida Hylkema: "De sector komt de laatste tijd vaak ongenuanceerd in beeld. Met dit boek willen we een realistisch beeld schetsen."

De agrarische sector in Noord-Holland zorgt voor veel werkgelegenheid. Bovendien heeft 61 procent van de grond in de provincie een agrarische bestemming.

Blij met positieve aandacht

Remkes zei blij te zijn met een boek dat op een positieve manier aandacht schenkt aan het boerenbedrijf. Voor een vitaal platteland is een economisch sterke agrarische sector van belang. De provincie Noord-Holland helpt hierbij door boeren zekerheid te bieden over de bestemming van hun land. En door ontwikkelingen en innovaties op bedrijven te ondersteunen.

Manier van leven

Hylkema en fotografe Hanneke de Boer spraken en fotografeerden melkveehouders uit de omgeving van Aartswoud in Noord-Holland en uit Friesland. Ook volgden ze onder meer een veearts en een melkmonsternemer. "De boeren wilden allemaal graag hun verhaal vertellen. Ze vinden het mooi dat er aandacht is voor hun werk", zegt Hylkema. Doel was ook om de passie en het plezier van de melkveehouders te laten zien. "Boer zijn is meer dan werk, het is een manier van leven."

'Ode aan boeren en koeien' (Internationaal Standaard Boeknummer (ISBN) 97890 8197 1812) telt 180 pagina's met interviews en foto's over de melkveehouderij.

Thema's zijn onder meer 'Van kalf tot koe' en 'Wat gebeurt er met melk?'. Het boek kost € 29,50 en is te bestellen via www.boerenboek.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl