Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 juli 2015 Provincie Noord-Holland zet succesvolle subsidieregeling voor watertoerisme voort

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De Noord-Hollandse subsidieregeling Water als Economische Drager (WED) heeft tussen 2001 en 2013 voor ruim honderd miljoen aan investeringen gezorgd. Uit evaluatie van de regeling blijken vooral de riviercruisevaart en de sloepennetwerken als groeimarkten aangemerkt te kunnen worden. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor in 2015 opnieuw zes ton beschikbaar.

Gemeenten en bedrijven kunnen in het kader van de Water als Economische Drager (WED)-subsidie in 2015 een bijdrage aanvragen voor fysieke voorzieningen voor de riviercruisevaart of een sloepennetwerk. Gedeputeerde Waterrecreatie, Cees Loggen: "Waterrecreatie is een belangrijke bron van inkomsten in Noord-Holland. We hebben veel te bieden, maar we kunnen de waterrecreant nog beter faciliteren. Voldoende voorzieningen zijn daarbij cruciaal."

Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: "Uit de evaluatie blijkt dat de Water als Economische Drager (WED)-subsidie heeft geleid tot een totale investering in de Noord-Hollandse economie van € 103 miljoen euro. Voor 2016 gaan we, mede op basis van deze evaluatie, bekijken hoe we nog meer rendement uit deze subsidieregeling kunnen halen."

Tussen 2001 en 2013 heeft de provincie in totaal € 33,4 miljoen Water als Economische Drager (WED)-subsidie verleend. Samen met € 70 miljoen cofinanciering is in deze periode in totaal € 103 miljoen euro in Noord-Holland geïnvesteerd. Met de gesubsidieerde projecten zijn 1.133 tijdelijke banen gemoeid, waarvan ruim 820 in Noord-Holland. De Water als Economische Drager (WED)-projecten leveren Noord-Holland circa € 43 miljoen aan extra permanente directe en indirecte bestedingen per jaar op, resulterend in 330 permanente banen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl