Business Nieuws: 26 augustus 2015 Schuimen en bol coaten thema's bij open middag bolontsmetting op 16 september 2015

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - De bolontsmetting van de tulpen staat komende periode voor bollentelers weer voor de deur. Tijdens de open middag bolontsmetting op 16 september 2015 bij Proeftuin Zwaagdijk kunt u zich uitstekend voorbereiden. Daarbij worden de perspectieven van schuimen en bol coaten uitgebreid toegelicht. Alle aspecten komen aan de orde: effectiviteit, veiligheid, voorkomen erfafspoeling en techniek. De open dag is van 13:00 uur tot 17:00 uur en kan meetellen voor spuitlicentieverlenging.

Incotec licht haar bolcoatingsmethode toe. Net als vooraanstaande fabrikanten als Bayer CropScience, ADAMA, BASF en toeleverancier Agrifirm Plant laten zij de resultaten zien van proeven uitgevoerd in teeltseizoen 2014/2015. Tijdens de open middag zullen zij de bollen, zowel de gezonde als de zieke, per behandeling laten zien. Ook behandelingen toegepast door te schuimen zijn in de proeven opgenomen.

In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk worden twee lezingen gehouden. De lezingen starten om 13.15 uur en worden om 14.30 uur herhaald. De eerste lezing is van Agrifirm Plant over de perspectieven van het schuimen van bollen in plaats van dompelen. De tweede lezing is van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over het onderzoek wat zij samen met telers hebben gedaan naar het voorkomen van erfafspoeling.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl