Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 08 september 2015 Open middag sluitkoolplatform met veel teeltaspecten op 12 september 2015 in Dirkshorn

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - Op zaterdag 12 september 2015 organiseren de kerngroep sluitkool, RoDeKo en Proeftuin Zwaagdijk de open middag sluitkoolplatform in Dirkshorn. Op het proefveld komen nieuwe bestrijdingsstrategieën aan bod voor schimmels, bacteriën, onkruid en insecten. Ook is er een demonstratie van breedwerpig doekleggen. Andere onderwerpen zijn bemesting en groeibevordering. De open middag is van 13:30 uur tot 16:30 uur. De locatie is: Woudmeerweg 30 Dirkshorn bij J. Wagenaar B.V.

Schimmels en bacteriën

In een fungicidendemo wordt het effect van een overbemesting calcium onderzocht en getoond wat het effect van hulpstoffen kan zijn. Naast schimmels kan de Xanthomonas bacterie de kwaliteit van kool bedreigen. Vanuit Agrifirm Plant wordt ingegaan op de achtergrond van Xanthomonas en de bestrijdingsmogelijkheden. Bij een gewasbeschermingsproef van Bayer CropScience met Xanthomonas zal er uitleg worden gegeven over de resultaten.

Bemesting en groeibevordering

Maakt het verschil welke meststoffen en toevoegingen er worden gebruikt en hoe die worden toegepast? Wat is het effect van fosfaatbemesting op productie en kwaliteit? In het voorjaar waren duidelijke verschillen zichtbaar in de bemestingsproef van RoDeKo, maar nu? En straks bij de oogst of na de bewaring? Het hoe en waarom van verschillende meststoffen wordt toegelicht.

Onkruidbestrijding

Een perceel dat vrij is van onkruid ziet er niet alleen mooi uit, maar onkruid onttrekt ook mest en is een waardplant voor ziekten en plagen. UPL, CAV Agrotheek en BASF hebben onkruidproeven aangelegd met nieuwe strategieën en middelen.

Trips en rupsen te lijf

Trips en rupsen hebben vorig jaar veel schade gegeven. Dit jaar konden de rupsen beter onder de duim worden gehouden, maar hoe staat het met de tripsdruk? Op het platform worden diverse middelen en schemaís met elkaar vergeleken: de verschillen zijn nu al groot.

Mechanisatie

RoDeKo heeft in het voorjaar een plantdemo met verschillende plantmachines en uitgangsmateriaal aangelegd. Op het proefveld ziet u welke verschillen zichtbaar zijn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl