Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 oktober 2015 De campagne Smaakmakers gaat deze week van start

Alkmaar, 6 oktober 2015 - Het is zover: de campagne Smaakmakers gaat deze week van start.

Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord is initiator van deze campagne waarin werkgevers vertellen welke voordelen het heeft om mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze werkgevers noemen we Smaakmakers. Aan de hand van hun inspirerende verhalen worden hun collega-werkgevers verleid ook de stap te zetten.

Steeds meer werkgevers in Noord-Holland-Noord ontdekken het verborgen potentieel op de arbeidsmarkt. En kiezen voor werknemers met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Maar er zijn ook werkgevers die nog wat huiverig zijn om hen een kans te geven in hun bedrijf.

De campagne Smaakmakers is opgezet om werkgevers te stimuleren deze groep mensen aan een baan te helpen. Voor hen een passende baan, voor de ondernemer een gemotiveerde medewerker: een kwestie van de juiste match. De campagne Smaakmakers laat zien dat het niet moeilijk, vreemd of abnormaal is om deze mensen in dienst te nemen.

Onbenut talent

In de campagne komen werkgevers aan het woord die erin geloven, gemotiveerd door hun praktijkervaringen, dat het juist wérkt om onbenut talent in te zetten in hun bedrijf. Hun inspirerende ervaringen zijn te zien en te horen op onzesmaakmakers.nl, het centrale platform van de campagne.

Maar er is meer. Zo worden er speciale bijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers. Daar vertellen Smaakmakers hoe het is om te werken met deze doelgroep. Werkgevers worden aangespoord om zelf bijeenkomsten te organiseren waar Smaakmakers hun verhaal aan collega-werkgevers kunnen vertellen. Hiervoor is de speciale Smaakmakers-kit ontwikkeld die gratis wordt verstrekt: een video over Smaakmakers, een presentatie van de campagne plus een smakelijke catering, verzorgd door een regionaal bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft genomen.

Werkgevers of ondernemersverenigingen die een Smaakmakersbijeenkomst willen organiseren, bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel, zijn van harte welkom om zich aan te melden op onzesmaakmakers.nl.

De Smaakmakerscampagne is een initiatief van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord in samenwerking met het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN).

Meer informatie www.rpa-nhn.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl