Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 09 oktober 2015 Ook goede opbrengsten bij mosselzaadinvanginstallaties

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Begin deze week meldden we al dat het goed ging met de mosselzaadvisserij op de wadbodem. Ook de opbrengsten vanaf de mosselzaadinvanginstallaties (mzi's) zijn goed.

Precieze cijfers zijn nog niet bekend, maar uit gesprekken blijkt dat de mosselsector tevreden is, zo meldt de Waddenunit. Toch kende het jaar 2015 een moeizame aanloop.

De mosselkwekers zijn in maart 2015 begonnen om de invanginstallaties (drijvende touwconstructies waar het mosselzaad aan vast hecht) te plaatsen en de invangtouwen en netten op te hangen. Daarna heeft het nog enkele keren hard gestormd, waardoor de invangtouwen onklaar zijn geraakt.

Meer informatie op Programma Naar Een Rijke Waddenzee.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl