Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 oktober 2015 Themabijeenkomst: Kringlooplandbouw Noord-Holland op 20 oktober 2015

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Deze zomer heeft een rondetafelgesprek plaatsgevonden met gedeputeerde Jaap Bond, LTO bestuur afdeling Heerhugowaard, Langedijk, Schagen, Cono, Flynth en Cumela. In dit gesprek spraken boeren, bestuurders en adviseurs over de kansen en problemen in de landbouw in Noord-Holland.

Een belangrijk gespreksonderwerp was de mogelijkheid om kansen te creëren van voor een meer gebiedsgerichte kringloop van organische stof en mineralen door een nauwe samenwerking van de verschillende sectoren in de landbouw. Dit idee is uitgewerkt in de projectschets 'Pilot Kringlooplandbouw'. Maar misschien zijn er mogelijkheden om het project, de activiteiten en de doelen in het thema kringlooplandbouw veel breder vorm te geven. Met als doel de kansen van de kringlooplandbouw benutten voor ontwikkelingsruimte, het verhogen van de bodemvruchtbaarheid, het verminderen van milieubelasting en economische groei in de regio.

Om deze kansen te verkennen en concreet te maken, nodigen de initiatiefnemers (boeren en ketenpartijen) vertegenwoordigers van provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschappen en experts/ervaringsdeskundigen uit. Tijdens de bijeenkomst willen we de doelen en de activiteiten van het projectplan vaststellen met alle aanwezige partijen.

Datum: 20 oktober 2015 van 10 tot 13 uur, lokatie: Alkmaarse Poort (Omval 72, 1812 NB Alkmaar)

Meer informatie over het programma e.d. is te vinden op www.greenportnhn.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl