Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 20 oktober 2015 Provincie Noord-Holland investeert in verbetering bedrijventerreinen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland investeert dit jaar ruim € 3,5 miljoen in de verbetering van bedrijventerreinen.

Zo gaat er onder andere subsidie naar Den Helder voor ontwikkelingen die de Nieuwe Haven geschikt moeten maken voor de vestiging van (internationale) offshorebedrijven. De gemeente Amsterdam ontvangt subsidie voor een logischer indeling van het bedrijventerrein aan de Mercuriushaven en voor verbetering van groenvoorzieningen en infrastructuur op het terrein. In de gemeente Haarlemmermeer wordt de subsidie onder meer gebruikt voor een betere ontsluiting van bedrijventerrein de Liede.

Via de HIRB-subsidie (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen) stimuleert de provincie al jaren duurzame verbeteringen aan bedrijventerreinen. Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: "Gemeenten kunnen met deze bijdrage bestaande bedrijventerreinen verbeteren en duurzamer maken, waardoor ze aantrekkelijk blijven voor ondernemers."

Het gaat daarbij zowel om fysieke maatregelen als om voorbereidende onderzoeken.

De provincie heeft dit jaar aan 31 projecten een subsidie toegekend.

Naast de subsidie voor verbeteringen aan bestaande bedrijventerreinen is er in 2015 ook € 100.000 subsidie verleend voor onderzoeken naar het terugdringen van overaanbod. Hiervan maken de gemeenten Zaanstad, Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen en Heiloo gebruik.

Meer informatie www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl