Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 05 november 2015 GreenPort Noord-Holland Noord Conferentie: Landbouw en natuur; een goede balans? op 19 november 2015

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - De jaarlijkse GreenPort Noord-Holland Noord conferentie is dit jaar op 19 november 2015 in het AFAS Stadion te Alkmaar. Landbouw is één van de belangrijkste economische drijvers van Noord-Holland Noord. In de dagelijkse praktijk hebben landbouw, natuur, landschap en milieu veel met elkaar te maken. Zij kunnen elkaar versterken, maar soms ook belemmeren, bijvoorbeeld door wet- en regelgeving. Het vinden van een goede balans is daarbij essentieel. De aandacht voor gezonde en veilige voeding neemt toe, consumenten krijgen steeds meer belangstelling voor de herkomst van ons voedsel. De agrarische sector verduurzaamt en innovaties staan veelal in het teken hiervan. Welk perspectief biedt dit voor de sector in onze regio en waar kan een provincie faciliteren en stimuleren?

Deze duurzame ambitie spreekt ook uit het nieuwe collegeprogramma van de provincie. Samen met gedeputeerde Tjeerd Talsma (natuur, landschap en milieu) ga ik deze middag graag met u in gesprek over hoe de uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor de landbouw in Noord-Holland Noord in relatie tot natuur en milieu concreet vormgegeven kunnen worden.

Wij bieden u een interessant, compact en interactief programma aan, met veel ruimte voor uw inbreng en aansluitend een netwerkgelegenheid. Dit alles onder leiding van Marijke Roskam (BNR radio).

Dorieke Goodijk van CONO Kaasmakers vertelt ons hoe de echte aandacht voor mens, natuur en milieu in het bedrijf en de hele keten wordt vormgegeven en wetenschapsjournalist Hidde Boersma zet ons scherp op de zin en onzin van het onderscheid tussen landbouw en natuur.

Programmagegevens

Locatie: AFAS Stadion
Stadionweg 1
1812 AZ, Alkmaar

Datum: 19 november 2015

Tijd: 13.00 uur Ontvangst
13.45 uur Start programma
16.00 uur Start GreenPort ContactCafé en netwerkborrel
17.00 uur Sluiting

Dagvoorzitter Marijke Roskam (BNR Radio)

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst uitsluitend per mail aanmelden t/m 12 november 2015 via graag voorzien van uw volledige contactgegevens en bedrijfsnaam, o.v.v. "Conferentie 2015". Bevestigingen worden na de sluitingstermijn verzonden. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u via e-mail terecht bij het programmabureau van GreenPort NHN via 088 - 123 77 77.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl