Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 november 2015 Gerrit de Raaf bezoekt winkeliers in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op initiatief van gemeente Schagen en het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding (RPC) Noord-Holland hebben winkeliers en hun medewerkers in oktober 2015 deel kunnen nemen aan het veiligheidsproject Secret Scan. Winkeliers reageerden enthousiast en kwamen maandag 2 november 2015 in grote getale naar de afsluitende bijeenkomst in het gemeentehuis.

Hoe gemakkelijk het is om artikelen uit een winkel te stelen, demonstreerde 'Gerrit de Raaf' die Schagen bezocht. Deze winkeldief deed zich, bij de aangemelde ondernemers in de binnenstad, Tuitjenhorn en Callantsoog, voor als een gewone klant maar wel met de bedoeling om ongeoorloofd iets weg te nemen uit de winkels. Daar slaagde hij wonderwel in.

Gedurende de avond kregen de ondernemers te horen of en wat zij kunnen doen om hun zaak, personeel en eigendommen beter te beschermen tegen winkeldieven.

Tijdens de bijeenkomst, welke werd geopend door burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen, liet Gerrit de Raaf zien welke artikelen hij heeft kunnen 'stelen'. Ook werden onveilige situaties, zoals overval en inbraakrisico's, besproken. Daarnaast gaf de bedrijfsleider van de Albert Heijn in Callantsoog een toelichting over hun werkwijze wat betreft de aanpak van diefstal. Na afloop kregen de winkeliers hun 'gestolen' goederen terug.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl