Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 11 november 2015 Greenport Horti Campus Westland binnen bereik

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - Op de gronden van Trade Parc Westland Mars in Naaldwijk is het voornemen om de Greenport Horti Campus (GHC) op te richten. Maandag 9 november 2015 is de voorovereenkomst tussen GHC-partners en FloraHolland voor de aankoop van in totaal 26.000 m2 grond ondertekend.

Op maandag 19 oktober 2015 gingen de eerste bouwvoorbereidingen van start. Namelijk de voorbelasting van de weginfrastructuur tussen de rotonde Veilingroute en de uit te geven percelen GHC.

Onder toeziend oog van Theo Duivesteijn, Wethouder gemeente Westland, en verschillende GHC-partners werd de overeenkomst bekrachtigd. Een belangrijke mijlpaal op de weg naar realisatie. De GHC wordt gerealiseerd op het voormalig FloraHolland-terrein in Honselersdijk.

Food en Flower

De Greenport Horti Campus is een regionaal en internationaal kennis- en opleidingscentrum. Hier gaan we mensen opleiden en kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de tuinbouw en Food en Flower.

Verbreding Veilingroute

Ook Provincie Zuid-Holland maakt concrete vorderingen in de besluitvorming voor de verbreding van de Veilingroute tussen de Middel Broekweg en de aansluiting Verlengde Veilingroute inclusief de realisatie van de 4e tak op de rotonde TPW voor het verkeer van de Campus.

Presentatie plannen

"Met vereende krachten en in goede samenwerking worden door de GHC-Partners, de gemeente Westland en FloraHolland de plannen voorbereid.", aldus Wim Bekink, projectverantwoordelijk binnen FloraHolland. "Binnenkort zullen we de planvorming presenteren en kenbaar maken."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl