Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 25 november 2015 Noord-Holland succesvol in Europees subsidieprogramma

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Voor het eerst ontvangen Noord-Hollandse partijen Europese subsidie uit het INTERREG 2 Zeeënprogramma. Niet eerder was het voor Noord-Holland mogelijk om deel te nemen aan deze Europese subsidie dat om grote innovatieve samenwerkingsprojecten gaat die de regionale economie stimuleren.

Gedeputeerde Europa, Cees Loggen: "De provincie Noord-Holland heeft intensief gelobbyd om toegang te krijgen tot dit Europese subsidieprogramma. De start van Noord-Holland in dit programma is succesvol en maakt duidelijk waarom toegang tot deze Europese subsidie van belang is. Wij stimuleren dan ook deelname aan INTERREG met cofinanciering en dragen hiermee bij aan belangrijke thema's als innovatie, koolstofarme technologie, klimaatproblematiek en groene groei. Wij zijn er trots op dat Noord-Hollandse projecten subsidie ontvangen."

INTERREG

INTERREG projecten zitten vaak op het kruispunt van wetenschappelijke geteste innovatie en grootschalige invoering. Het geeft de kans om het in de praktijk uit te proberen waardoor duurzame innovaties mogelijk gemaakt en gestimuleerd worden.

DOC2C's project

Het eerste Noord-Hollandse project dat subsidie ontvangt, is een groot innovatief samenwerkingsproject DOC2C's (Innovative technologies for DOC removal in drinking water treatment). PWN Technologies (PWNT) gaat samen met drinkwaterbedrijven en kennisinstellingen in Engeland (South West Water), België (De Watergroep), Frankrijk (Universiteit van Lille) en Nederland (TU Delft) dit project starten. Doel van het project is ontwikkeling en kennisdeling van duurzame technologieën voor het zuiveren van (toekomstig) drinkwater in kustgebieden. Er worden binnen dit project meerdere innovatieve technologieën onderzocht, ontwikkeld en doorontwikkeld. PWNT heeft wereldwijd al een vooraanstaande positie als het om drinkwatertechnologie gaat, en zal met dit project de mogelijkheden voor internationale afzet van producten verder vergroten.

PWNT's innovatieve ionenwisselingsproces (SIX®) waar het water helder wordt gemaakt en (opgeloste) organische stoffen, nitraat en sulfaat worden verwijderd.

SSENT

Engelse en Vlaamse organisaties gaan met Seinwezen Beheer uit Noord-Holland een samenwerking aan om het MKB te ondersteunen bij het leveren van duurzame sociale innovaties. Deze sector heeft een groot innovatiepotentieel, maar sociale doelen en bedrijfsvoering zijn een complexe combinatie. Het partnerschap beoogt hiervoor bruikbare businessmodellen te ontwikkelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl