Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 02 december 2015 Schagen: Ondertekening contract supermarkt Waarland

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdagavond 17 november 2015 heeft wethouder Jelle Beemsterboer in het dorpshuis van Waarland het contract getekend voor de nieuwe supermarkt van Waarland.

Het plan voor de Deen-supermarkt en twintig woningen is realiteit geworden. De overeenkomst werd mede getekend door ontwikkelaar Jelle Vrijhof. Hij zorgt voor de uitvoering van het plan.

Ruim 150 inwoners van Waarland kregen een presentatie van het plan voor een supermarkt van Deen aan de Hoebelaan. De presentatie van het plan was in het dorpshuis, tijdens de dorpsraadsvergadering.

De beoogde locatie van de supermarkt is achter het dorpshuis in Waarland.

Architect Jan Aantjes gaf toelichting op zijn ontwerp van de supermarkt.

Wethouder Jelle Beemsterboer lichtte toe welke inspanningen hij voor Waarland heeft gepleegd. "We tekenen nu niet alleen het contract, dit is ook het resultaat van tien jaar werk," zei hij trots. Ontwikkelaar Jelle Vrijhof vertelde over zijn specifieke plannen voor de supermarkt, de aanvullende commerciële voorzieningen en de twintig woningen op de voormalige voetbalvelden.

Het worden elf woningen van het type 2-onder-1-kap en negen vrijstaande woningen. De vastgoed manager van Deen, Jan van Rhienen, presenteerde het deel dat over de supermarkt gaat. De dorpsraad stelde graag tijd beschikbaar voor de presentatie tijdens hun vergadering. De reacties waren positief, enkele vragen werden gesteld over verkeerssituaties rondom de nieuwe supermarkt.

Het plan voor de Deen supermarkt in Waarland wordt nu verder uitgewerkt. De bestemmingsplanprocedure moet nog beginnen. Hierbij krijgen alle inwoners en belanghebbenden ook gelegenheid voor het indienen van een reactie/zienswijze.

Als alles meezit kan na de zomer van 2016 worden begonnen met de bouw van de Deen supermarkt en dan kan de winkel een jaartje later open.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl