Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 28 december 2015 Waddenfonds reserveert geld om garnalenverguningen op te kopen

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Het dagelijks bestuur van het Waddenfonds stemt in met de contouren voor de Opkoopregeling Garnalenvisvergunningen Waddenzee. Voor deze regeling reserveert het Waddenfonds een indicatief bedrag van maximaal 10 miljoen euro, voornamelijk bedoeld voor de opkoop van garnalenvisvergunningen in de Waddenzee.

De regeling is de kern van Viswad, zoals het convenant tussen overheden, natuurorganisaties en de visserij in het Waddengebied heet.

Doel van Viswad is een uitbreiding van het areaal beschermde gebieden in de Wadden en een vermindering van de visserijdruk door garnalenvissers.

Investering in natuur

De opkoopregeling maakt de weg vrij om gebieden voor het vissen op garnalen te sluiten en de ecologische waarden van de Waddenzee te versterken. Daarmee blijft er perspectief voor de resterende garnalenvissers in de Waddenzee en neemt de visserijdruk in de Waddenzee af.

De regeling zal, na goedkeuring door de Europese Commissie in Brussel, in de tweede helft van 2016 worden opengesteld. Vanaf 2017 start de uitvoering van de opkoopregeling.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl