Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 21 januari 2016 Schagen en Hollands Kroon werken samen met Ondernemersklankbord

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Schagen en Hollands Kroon gaan samenwerken met Ondernemersklankbord voor de begeleiding van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De wethouders Mary van Gent (HK) en Ben Blonk (Schagen) en directeur Frank van Santen van Ondernemersklankbord ondertekenden op 7 januari 2016 de overeenkomst, waarin de samenwerking per 1 januari 2016 is vastgelegd.

Na een periode van proefdraaien wordt daarmee het wekelijkse inloopspreekuur voor ondernemers op donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur definitief. Een adviseur van ondernemersklankbord is tijdens het inloopspreekuur in het gebouw van de afdeling COWWI aan Westerpark in Schagen beschikbaar om met MKB-ondernemers hun vragen en problemen te bespreken en hen op het juiste spoor te zetten. Ondernemersklankbord is een landelijke vrijwilligersorganisatie van (ex-)ondernemers die al 35 jaar MKB-ondernemers bijstaat. Schagen en Hollands kroon onderkennen die meerwaarde.

Waardevol en laagdrempelig

Beide wethouders zijn dan ook enthousiast over deze samenwerking. "Ik vind deze service waardevol, omdat het ervaren ondernemers zijn die een toegevoegde waarde hebben," zegt de Schager wethouder Ben Blonk. Zijn collega Mary van Gent van Hollands Kroon vult aan: "Ik ben heel blij met het spreekuur. Vooral omdat het laagdrempelig is, vinden ondernemers gemakkelijk de weg. Ook een persoonlijke adviseur draagt bij aan het succes."

Startende ondernemer beste kansen op succes

Met de instelling van het inloopspreekuur is er minder druk op gemeentelijke advisering. Als de gemeenten via de Bbz-regeling alsnog financieel moeten bijspringen, is het voorwerk grotendeels gedaan en de situatie helder. De ondernemer heeft dan ook op korte termijn duidelijkheid over de mogelijkheden.

Bovendien krijgen mensen met een uitkering, die willen starten als ondernemer, door de gemeenten een adviseur van Ondernemersklankbord toegevoegd. Op die manier heeft de startende ondernemer de beste kansen op succes.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl