Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 februari 2016 ROC KvNH en kinderopvangorganisaties werken samen aan nieuwe leerroute

RPA Noord-Holland Noord logoBron: RPA NHN - Het ROC Kop van Noord-Holland, Stichting Kinderopvang Hoorn en Kappio Kinderopvang Anna Paulowna hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een speciale leerroute gericht op integrale kindcentra. Leerlingen kunnen vanaf augustus 2016 binnen de bestaande bol-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op niveau 4 kiezen voor een bol/bbl-variant: de eerste twee jaar school en stage, het laatste jaar een gegarandeerde leerwerkplek bij een van de kinderopvangcentra van Kappio Kinderopvang of Stichting Kinderopvang Hoorn.

De samenwerking biedt voordelen voor alle betrokkenen. De leerling heeft meer perspectief op werk na de opleiding, de kinderopvangorganisaties creeëren een kweekvijver voor talent en het ROC Kop van Noord-Holland werkt aan kwaliteitsverhoging door optimale aansluiting op de beroepspraktijk.

Eigentijdse manier van opleiden

Integrale kindcentra bieden opvang en educatie voor alle kinderen van 0-12 jaar en daarmee een ononderbroken ontwikkelings- en leerlijn voor kinderen. Bij deze eigentijdse voorziening past een eigentijdse manier van opleiden. Marjan Terpstra, Directeur-bestuurder Stichting Kinderopvang Hoorn: "Het leren stopt niet op het moment dat een leerling zijn of haar diploma in ontvangst neemt. De moderne pedagogisch medewerker neemt ieder jaar opnieuw zijn of haar functioneren onder de loep. Wij zijn op zoek naar medewerkers die lerend willen blijven in een lerende omgeving." Marga Hendriks, Directeur Bestuurder Kappio Kinderopvang in Anna Paulowna deelt deze visie: "Marjan en ik delen een integrale visie op de toekomst van de kinderopvang en de pedagogisch medewerker van de toekomst. Het ROC Kop van Noord-Holland begrijpt onze uitgangspunten, waardoor we de belangen van het werkveld hebben kunnen verenigen met de belangen van het onderwijs. We hebben daarbij alle medewerking gekregen van de ontwikkelaars van de onderwijsafdeling Welzijn bij het ROC."

Aad de Wit, voorzitter college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland: "De visie van deze kinderopvangorganisaties, die uitgaat van elkaar versterken door contact, uitwisseling en vertrouwen, sluit naadloos aan op de manier waarop wij ook in andere branches met bedrijven samenwerken. Gezamenlijk opleiden heeft de toekomst."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl