Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 19 februari 2016 Provincie Noord-Holland steunt jonge boeren bij duurzame investeringen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland stelt € 780.000,- beschikbaar voor jonge boeren om duurzame investeringen in hun bedrijf te doen. In de periode van 1 maart 2016 tot en met 15 april 2016 kunnen de jonge boeren een aanvraag indienen.

Jonge boeren zijn essentieel voor de toekomst van de Nederlandse landbouw. De regeling is bedoeld om jonge boeren te helpen bij investeringen in hun bedrijf op het gebied van milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid, landschappelijke kwaliteit of biodiversiteit. Door deze regeling kunnen zij bijvoorbeeld het bedrijf dat ze van hun ouders hebben overgenomen moderniseren en duurzamer maken.

Eén uniforme regeling voor alle provincies

De regeling komt voort uit een afspraak tussen Rijk en provincies. De provincies stellen de subsidie dit jaar voor het eerst beschikbaar. Voorheen deed het ministerie van Economische Zaken dat. Bij de decentralisatie van de Regeling Jonge Landbouwers is afgesproken dat alle provincies één uniforme regeling hanteren.

Voorwaarden

Vervangingsinvesteringen en investeringen die alleen of hoofdzakelijk gericht zijn op verbetering van de rentabiliteit van bedrijven komen niet in aanmerking.

Agrariërs die zelf voldoende vermogen hebben ontvangen geen subsidie. In 2017 wordt de regeling naar verwachting weer opengesteld.

Meer informatie

Jonge boeren uit Noord-Holland kunnen van 1 maart 2016 tot en met 15 april 2016 digitaal een aanvraag voor de 'Regeling jonge landbouwers' indienen bij het subsidieloket van de provincie Noord-Holland. Meer informatie over de voorwaarden, zoals de lijst van investeringen die voor subsidie in aanmerking kunnen komen, is vanaf dinsdag 23 februari 2016 beschikbaar op het subsidieloket op de website van de provincie Noord-Holland of via het Servicepunt provincie Noord-Holland, telefoon: 0800 - 0200 600.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl