Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 22 maart 2016 Sterkere positie voor vrouwen in Noord-Holland Noord

Alkmaar - Nederlandse vrouwen moeten economisch zelfstandiger worden, aldus minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook de vrouwen in de regio Noord-Holland Noord. Daarom organiseert het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN) Kracht on Tour, een bijeenkomst waarbij vrouwen hun economische positie kunnen verbeteren door hun talenten te ontdekken en te verzilveren.

Kracht on Tour vindt plaats in oktober 2016, tijdens de Week van het Werk.

In Nederland is ongeveer een op de twee vrouwen economisch zelfstandig. Dat is te weinig, vindt minister Bussemaker. Daarom heeft zij gemeenten en regio's uitgenodigd om dit cijfer op te stuwen door het organiseren van een Kracht on Tour bijeenkomst.

De Kracht on Tour bijeenkomsten hebben tot doel de bewustwording van vrouwen over economische zelfstandigheid te vergroten. De afgelopen tijd hebben verschillende gemeenten al bijeenkomsten georganiseerd met mooie resultaten.

Tijdens de Kracht on Tour-bijeenkomst komen inspirerende rolmodellen aan het woord en kunnen vrouwen workshops volgen, verhalen delen en relevante diensten en informatie halen.

Voorzitter van het RPA-NHN Elly Konijn: "Ook de regio Noord-Holland Noord organiseert de Kracht on Tour-bijeenkomst om de economische zelfstandigheid onder vrouwen te bevorderen. Zo zetten de deelnemende vrouwen hun eerste stap naar een sterkere positie in de maatschappij." Daarnaast worden er ook concrete afspraken gemaakt met verschillende relevante partijen in de regio, zoals werkgevers, onderwijs en gemeenten. Deze afspraken moeten er voor zorgen dat de vrouwen niet alleen geïnspireerd worden maar ook daadwerkelijk stappen kunnen zetten naar meer economische zelfstandigheid.

Meer informatie over Kracht on Tour vindt u op www.krachtontour.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl