Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 19 april 2016 Extra afspraken over vangnet jongeren zonder startkwalificatie

Alkmaar, 15 april 2016 - Vanuit het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN) zijn vrijdag 15 april 2016 aanvullende afspraken gemaakt om meer jongeren zonder startkwalificatie naar werk toe te leiden. De aanvullende bestuurlijke afspraken gelden voor een jaar.

Jongeren zonder startkwalificatie hebben een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Een deel van deze jongeren wordt door de Regionale Meld en Coördinatiefunctie gemonitord, waar mogelijk terug naar een opleiding geleid, of naar een stabiele plek op de arbeidsmarkt als een opleiding niet haalbaar is. Dit laatste vraagt om goede afspraken met de sociale dienst of jongerenloket van een gemeente. Die afspraken zijn geen vanzelfsprekendheid. Om die reden heeft Minister Asscher van SZW gevraagd om deze afspraken vast te leggen.

Groep beter in beeld en contact maken

Gido Oude Kotte, wethouder te Heerhugowaard, is vanuit de stuurgroep RPA-NHN verantwoordelijk voor het project Jeugd Werkt! in Noord-Holland Noord: "Bij Jeugd Werkt! staan kwetsbare jongeren centraal. Deze groep dreigt tussen wal en schip te raken. Daarom is het nodig om extra bestuurlijke afspraken te maken om hen naar werk toe te leiden en het aantal voortijdig schoolverlaters omlaag te brengen. Nu kunnen we deze groep beter in beeld krijgen, contact maken en hen daadwerkelijk naar werk begeleiden."

Voor de regio Noord-Holland Noord is afgesproken dat de jongeren van 18 tot 23 jaar zonder startkwalificatie door uitval op school (oude en nieuwe vsv-ers), die niet op school zitten, niet werken en geen uitkering hebben, in beeld worden gebracht en dat contact met ze wordt gelegd. Vervolgens wordt bepaald welk deel van deze groep door samenwerking in de regio begeleid kan worden naar werk in de periode juli 2016 tot en met juni 2016 2017.

Stabiele plekHet project Jeugd Werkt! creëert kansen voor jongeren die een baan, een (leer)werkbaan of werkervaringsplek zoeken. Met name kwetsbare jongeren die zonder een diploma aan het werk willen of jongeren die alleen met begeleiding aan het werk kunnen, krijgen extra aandacht.

2016 04 15 ondertekening aanvullende afspraken (2)

Op de foto van links naar rechts de stuurgroepleden RPA-NHN en Noord-Hollandse wethouders: Pieter Kos (Den Helder), Judith de Jong (Hoorn), Elly Konijn (Alkmaar) en Gido Oude Kotte (Heerhugowaard).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl