Business Nieuws: 22 april 2016 ECN Install 2.0: slim plannen bespaart kosten op zee

Harde wind en golven kunnen werkzaamheden aan windparken op zee enorm vertragen. Dit kost veel extra tijd én geld. ECN heeft daarom een tool ontwikkeld die inzicht geeft in de impact van het weer op de offshore werkzaamheden. Business developer Piet Warnaar van ECN legt uit hoe grote offshore windprojecten hiermee miljoenen kunnen besparen.

"De impact van slecht weer op offshore windprojecten is enorm groot en vaak niet goed inzichtelijk", legt Piet Warnaar uit. "Daar brengt ECN Install 2.0 verandering in. De nieuwe tool is een wereldwijde primeur die het offshore proces simuleert in de tijd en dit af zet tegen het historische weer." Een nauwkeurige berekening kan miljoenen euro's besparen en door dit vergrote inzicht in de risico's helpen om gemakkelijker investeerders aan te trekken.

Meer informatie op www.ecn.nl (Bron: ECN)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl