Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 19 mei 2016 Schagen: Makado mag uitbreiden

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Makado Schagen BV mag uitbreiden. De Raad van State heeft dit onlangs besloten. De rechter van de Raad van State kwam er aan te pas, omdat er beroep was ingediend door twee ondernemers tegen de uitbreiding. De rechter geeft hen geen gelijk.

Makado wil uitbreiden omdat het winkelcentrum van Schagen een sterke regionale functie heeft. Want er zijn veel verschillende winkels en de stad is goed bereikbaar. Om die positie te houden, willen ondernemers uitbreiden. Makado wil ruimte bieden aan die uitbreidingsbehoefte en nam daarom het initiatief tot herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum. De gemeenteraad werkt mee en heeft een nieuw bestemmingsplan vastgesteld om de uitbreiding mogelijk te maken.

Uitbreiding

Het winkelcentrum Makado krijgt er maximaal drieduizend vierkante meter winkelvloer bij. Daarnaast komt er ruimte bij voor magazijn, kantine en dergelijke. Het bruto vloeroppervlak (bvo) wordt 3600m2. Een deel (800m2) hiervan is voor vergroting van de AH supermarkt. Er komen ook woningen bij, dat is in het nieuwe bestemmingsplan aangegeven. In een nieuw blok, ten noorden van het Makado, worden op de verdieping circa 14 appartementen gerealiseerd.

Beroep

Twee ondernemers uit stad Schagen gingen naar de rechter om het nieuwe bestemmingsplan tegen te houden. Zij vinden dat niet is aangetoond dat er behoefte is aan uitbreiding van het winkeloppervlak. Een van hen vindt daarnaast dat de verkeersafwikkeling een probleem wordt als de uitbreiding er komt. Het oordeel van de rechter is dat de gemeente voldoende heeft aangetoond, aan de hand van onderzoeken, dat er behoefte is aan meer winkeloppervlak. Ook vindt de rechter dat de gemeente voldoende maatregelen heeft genomen en gaat nemen voor een goede verkeersafwikkeling.

Omgevingsvergunning

De gemeenteraad heeft op 30 juni 2015 het bestemmingsplan vastgesteld en die procedure is nu afgerond. Makado BV kan de bouw aan de uitbreiding beginnen als de aanvraag omgevingsvergunning is ingediend door Makado en door gemeente is verleend. Mits geen bezwaar wordt aangetekend. Makado Schagen BV realiseert dan de uitbreiding van het winkelcentrum, de parkeerplaatsen op het dak en de veertien woningen. De gemeente zorgt voor de herinrichting van de openbare ruimte.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl