Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 juni 2016 Reclameborden De Koog: 70% voldoet aan nieuwe regels

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Maar liefst 70% van alle exploitanten in De Koog volgt de nieuwe regels voor reclameborden die een mooier, minder rommelig straatbeeld opleveren. Zo constateerden handhavers van de gemeente Texel afgelopen donderdag. De aanpassing van de reclame-uitingen is een eerste kleine stap naar een fraai dorpsbeeld waar ondernemers, dorpscommissie en de gemeente Texel met Planet De Koog naar streven.

De nieuwe regels houden onder meer in dat er per bedrijf 1 reclameobject, van maximaal 1 m2 groot, voor de deur mag staan als daar ruimte voor is. De borden mogen namelijk niet in of tussen de goten op straat gezet worden. Dit moet leiden tot een mooier, minder schreeuwerig straatbeeld. Het nieuwe reclamebeleid is tot stand gekomen in overleg met 'Werk aan de Koog', de werkgroep die de ideeën uit Planet De Koog verder uitwerkt, bestaande uit vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging, de dorpscommissie, stichting Duindorp, H.E.K. en TOP en de gemeente. Het nieuwe reclamebeleid is eerder in een brief aan alle ondernemers gemeld, op een informatiebijeenkomst toegelicht en ook de media hebben er aandacht aan besteed.

Handhaving weer opgepakt

Jarenlang niet handhaven op reclame-uitingen in De Koog had allerlei illegale bouwsels en een wirwar aan borden, plantenbakken en reclame objecten op de openbare weg tot gevolg. Met het nieuwe reclamebeleid is de handhaving weer opgepakt en zal ook doorgezet worden. Uiteraard hoopt de werkgroep dat alle ondernemers meewerken, zodat de tijd en geld die nodig is voor handhaving in verbetering van het dorp gestoken kan worden.

Met name bedrijven die tot aan de goot gebouwd hebben, maakten bezwaar bij de handhaver. Naar eigen zeggen hebben zij geen plek meer voor een bord. Zij moeten op zoek naar een alternatieve manier om reclame te maken.

Vervolg: herstel aangezicht bedrijven

Binnenkort wordt per bedrijf in kaart gebracht, wat de gewenste situatie is qua terras, serres of winkeluitstalling. Hierbij staat voorop dat illegaal gebouwde objecten weggehaald worden en de situatie in de originele staat word teruggebracht. Doel van dit alles is om De Koog en met name de Dorpsstraat en omgeving weer aantrekkelijker te maken, waardoor er meer mensen van komen genieten. Dat is goed voor alle ondernemers in De Koog.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl