Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 juni 2016 Grote open dag akkerbouw bij onderzoeksplatform Wieringermeer op 14 juli 2016

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Precisielandbouw, techniek en groene gewasbescherming centraal - Op 14 juli 2016 vindt voor het tweede jaar een grote open dag plaats bij het onderzoeksplatform akkerbouw van Proeftuin Zwaagdijk in de Wieringermeer. Na het wegvallen van Proefboerderij Oostwaardhoeve is een nieuwe locatie voor de toekomst gevonden, gelegen aan de Medemblikkerweg 13 te Wieringerwerf. Precisielandbouw, techniek en groene gewasbescherming staan centraal. De aanvang is 19:00 uur.

Samenwerking

Samen met mede-initiatiefnemers LTO Noord en GreenPort Noord-Holland Noord is een breed programma opgezet voor akkerbouwers uit heel Nederland. Specialisten van ruim twintig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven zijn aanwezig om praktijkproeven op het gebied van rassen, gewasbescherming en bemesting toe te lichten. Ook zijn loonwerkers en mechanisatiebedrijven aanwezig om inzicht te geven in de laatste ontwikkelingen in precisielandbouw.

Onderzoek

De rassenproeven zijn aangelegd in uien, suikerbieten, wortelen en wintertarwe in opdracht van verschillende fabrikanten. In aardappelen worden gewasbeschermingsmethoden tegen Rhizoctonia toegelicht. Andere thema's in aardappelen zijn onkruidbestrijding, bemesting en bewaring. Daarnaast is in peen een rassen- en bemestingsproef aangelegd en zijn er proeven m.b.t. ziektebestrijding te bezichtigen. In uien is een onkruidproef te zien. Verder worden in wintertarwe strategieën voor ziektebestrijding getoond.

Lezingen Agrifac en Den Bakker Drone Survey

Voor aanvang van de rondleidingen op het veld vindt een lezing plaats over de praktische toepassing van drones in de akkerbouw. Sprekers zijn Jeroen van der Wel van Den Bakker Drone Survey en Peter Millenaar van Agrifac. Wilt u hier aan deelnemen, dan is het belangrijk om aanwezig te zijn om 18:45 uur.

Spuitlicentieverlenging

Deze avond kan meetellen voor spuitlicentieverlenging, thema techniek. U dient de lezingen bij te wonen (start 19.00 uur) en deel te nemen aan rondleidingen langs de proeven. U zult hiervoor minimaal drie uur aanwezig moeten zijn voor spuitlicentieverlenging. De kosten bedragen Ä 45,- (ex. BTW) en worden achteraf via automatische incasso gefactureerd. U kunt zich ter plekke opgeven. Vergeet niet uw licentiepas mee te nemen en let erop dat deze geldig is.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl