Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 01 juli 2016 Dutch Marine Energy Centre geeft boost aan energie uit watersector

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft het startsein gegeven voor Dutch Marine Energy Centre (DMEC). Hier werken kennisinstellingen en bedrijfsleven samen om energie uit de kracht van water groot te maken. Met DMEC plaatst Nederland zich vooraan in de wereld van duurzaam geproduceerde mariene energie. Het geeft een impuls aan het bedrijfsleven en is essentieel voor de energietransitie. DMEC biedt de kansen!

Financiering komt vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het programma Kansen voor West II en de provincie Noord-Holland.

Doel van DMEC is om mariene energie technologieën vanuit het MKB sneller op de markt te brengen. Het geeft een positieve impuls aan het Nederlandse bedrijfsleven, en draagt in grote mate bij aan de transitie naar schone energie en het behalen van klimaatdoelstellingen.

Met mariene energie kan DMEC wereldwijd ruim tien procent bijdragen aan verduurzaming van de totale energievraag. DMEC zet de innovatieve thuismarkt in de vitrine en biedt grote kansen om Nederlandse kennis en technologieën internationaal onder de aandacht te brengen en de export erin te bevorderen.

Topsectoren komen samen

Jack van der Hoek zei tijdens de lancering op 22 juni 2016 dat er voor de energietransitie gekeken moet worden naar een zo breed mogelijk spectrum van alternatieven. "Mariene energie hoort daar zeker bij." Hij voegt daaraan toe dat de topsectoren water en energie samenkomen. "Dat is het mooie van het Dutch Marine Energy Centre."

De krachten bundelen

DMEC is een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen, testfaciliteiten, netwerkorganisaties en grote, middelgrote en kleine bedrijven op het gebied van energiewinning uit water. Op het moment is DMEC een project dat sinds de start getrokken wordt door zestien uiteenlopende partners. In de toekomst beoogt DMEC over te gaan in een zelfvoorzienende organisatie, waarvan de exacte vorm tijdens de loop van het project verder wordt bepaald. "Iedereen en elk bedrijf die op dit vlak actief is of wil zijn, is welkom om zich aan te sluiten bij DMEC", stelt Wim Kloezen, voorzitter van de stuurgroep van DMEC.

Interactief platform voor een sterk netwerk

Het online DMEC platform biedt betere toegang tot kennis en testfaciliteiten, exploreert (nieuwe internationale) afzetmarkten en genereert toegang tot financieringsmogelijkheden. Op www.dutchmarineenergy.com kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om samenwerkingspartijen te vinden, kennis op te doen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en marktkansen in de sector. Het platform bundelt bestaande krachten en nodigt andere partijen uit deel te nemen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl