Business Nieuws: 06 juli 2016 ECN: Twee prijzen van €30.000 voor beste klimaat business cases

Organisaties en bedrijven met een innovatief idee om in een ontwikkelingsland klimaatmitigatie of -adaptatie te bevorderen, kunnen nu ondersteuning krijgen om deze verder uit te werken en financierbaar te maken. Bovendien maken ze kans om al op korte termijn hun business case in klinkende munten om te zetten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Mobilising More (MoMo) initiatief, dat zowel expertise als €60.000 in totaal aan prijzengeld beschikbaar stelt voor ingezonden projecten. Het doel van het MoMo initiatief is om ideeën met aanzienlijke potentie voor een positieve klimaatimpact te begeleiden tot financierbare projecten. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend op de website van MoMo.

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), het Nederlandse Comité van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN NL) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), werken in het MoMo initiatief samen om met innovatieve projecten private klimaatfinanciering te mobiliseren voor ontwikkelingslanden in de cleantech, food, agro, en watersectoren.

Meer informatie op www.ecn.nl of www.momo4climate.org (Bron: ECN)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl