Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 12 juli 2016 Afspraken Kop van Noord-Holland voor evenwicht op de bedrijventerreinenmarkt

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeenten in de Kop van Noord-Holland hebben afspraken gemaakt over een beter evenwicht in vraag en aanbod op de bedrijventerreinenmarkt in de regio.

Na een onderzoek naar de levensvatbaarheid van verschillende in ontwikkeling zijnde en nog geplande bedrijventerreinen komen de gemeenten nu tot een regionale strategie. Die strategie is ook afgestemd met de Provincie Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Dit convenant met de naam ‘Regionaal Convenant Werklocaties Kop van Noord-Holland’, is vrijdagmiddag 8 juli 2016 door gemeenten en provincie ondertekend.

Aanscherping

Een aanscherping van eerdere regionale afspraken was noodzakelijk. De meest recente behoefteraming (uit 2013) was de aanleiding om de afspraken uit het regionale bedrijventerreinenprogramma Kop van Noord-Holland uit 2012 nog eens kritisch tegen het licht te houden. De behoefteraming leverde verontrustende cijfers op. Uit het laatste onderzoek uit 2013 blijkt dat er in De Kop van Noord-Holland tot 2030 behoefte is aan ongeveer 50 hectare bedrijventerrein. Het aanbod zou zonder ingrijpen kunnen oplopen richting 200 hectare.

Overaanbod

Overaanbod van bedrijventerreinen is zeer ongewenst, omdat dit leidt tot half gevulde terreinen, leegstand op bestaande terreinen, lagere vastgoedwaarden, alleen concurrentie op prijs, hoge onrendabele investeringen en een onnodige aanslag op gronden en de landschappelijke kwaliteit. Dit gegeven is aanleiding geweest om de regionale afspraken aan te scherpen. Adviesbureau Stec Groep heeft de regio ondersteund bij het ontwikkelen van een strategie die het beste kan worden gevolgd om het overaanbod terug te dringen en optimaal in de verwachte marktvraag te kunnen voorzien. De marktbehoefte en marktpotentie van de locaties stonden hierbij centraal. In de strategie is veel aandacht besteed aan de wensen van het bedrijfsleven omtrent locatie en kwaliteit.

De afspraken in het convenant dragen bij aan het verbeteren van het vestigingsklimaat in Noord-Holland Noord en geven zowel de overheid als de markt een helder kader, waarbinnen de economie zich optimaal kan doorontwikkelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl