Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 augustus 2016 Zorg en werkgelegenheid behouden van Het Zorgbedrijf en Thuiszorg NH

Contracten van failliete Stichting ZorgBedrijf Noord-Holland en Thuiszorg NH B.V. overgenomen door Omring/De Zorgcirkel en Multi-Inzetbaar-Efficiënt-Professioneel (M.I.E.P.) B.V. Alle contracten worden overgenomen, waarmee de continuïteit van de zorg is gewaarborgd en de werkgelegenheid is vrijwel volledig behouden gebleven.

In nauw overleg met verzekeraars en de gemeenten (gemeente Alkmaar-mede namens Heerhugowaard en Langedijk, gemeente Schagen, gemeente Den Helder en de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo)) heeft curator Arthur Sweens van Knuwer advocaten gesprekken gevoerd met kandidaten over de overname van de contracten voor zowel de wijkverpleging als de huishoudelijke hulp.

Voortgezet

Continuïteit van zorg en behoud van werkgelegenheid stonden voorop. De Zorgcirkel en Omring gaan nu samen de zorgcontracten met de verzekeraars voortzetten. Hierdoor kan voor de cliënten in het gehele zorggebied van het ZorgBedrijf de continuering van te verlenen zorg gewaarborgd worden.

Omring

Neemt de wijkverpleging van het ZorgBedrijf in de regio Den Helder, Schagen en Hollands Kroon over. Deze zorgorganisatie is al zeer actief in de regio en heeft zelfs hier al 100 jaar haar wortels. Omring werkt met kleinschalige teams wijkverpleging die goede contacten hebben met de huisartsen en het Gemini Ziekenhuis (nu Noordwest Ziekenhuisgroep).

De Zorgcirkel

Zorgt voor de continuering in de overige (deel-)gemeenten in de regio Alkmaar.

De afgelopen jaren heeft zij zich laten zien als stabiele partner in de zorg.

Vanwege haar omvang en vestigingen in de gehele regio, zijn zij als geen ander bij machte om de omschakeling vlekkeloos te laten verlopen.

Arbeidsovereenkomst

Beide partijen garanderen bovendien dat aan al het zorgverlenende personeel een arbeidsovereenkomst wordt aangeboden die qua voorwaarden gelijk is aan het huidige arbeidscontract. Voor de medewerkers in de wijkverpleging en begeleiding geldt dan ook dat zij hun werkzaamheden bijna geruisloos voort kunnen zetten namens Omring of De Zorgcirkel. Dit zorgt er weer voor dat de cliënten grotendeels de zelfde gezichten blijven zien.

"We vinden het belangrijk dat de mensen die zorg kregen van ZorgBedrijf niet tussen wal en schip vallen", zegt Victor van Dijk (bestuursvoorzitter van Omring). "Gelukkig kunnen we ervoor zorgen dat de wijkverpleging en begeleiding gewoon door kan gaan. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden de relatie de mensen al hebben met hun eigen medewerker. Voorop staat echter dat mensen goede zorg blijven krijgen en medewerkers hun baan behouden".

"Ik sluit me volledig aan bij de woorden van Victor van Dijk. Daarnaast is het onze verantwoordelijkheid als betrouwbare en betrokken zorgverlener op het gebied van ouderenzorg in deze regio",voegt bestuursvoorzitter Ronald Buijs van De Zorgcirkel toe.

Voor wat betreft de Huishoudelijke zorg is gebleken dat het voorstel van M.I.E.P. B.V. het meest aan de criteria kon beantwoorden. M.I.E.P. staat voor Multi-Inzetbaar-Efficiënt-Professioneel en is een onderdeel van Koster & Co.

Door M.I.E.P. zullen alle zorgcontracten met de betrokken gemeenten uit de regio worden overgenomen. Bovendien zullen zij aan alle medewerkers in de huishoudelijke hulp een arbeidsovereenkomst aanbieden waarbij de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers onveranderd blijven. Ook de gemeenten hebben zich akkoord verklaard om M.I.E.P. de contractoverneming te gunnen.

Het resultaat is dat alle contracten worden overgenomen waarmee de continuïteit van de zorg is gewaarborgd en dat de werkgelegenheid vrijwel volledig behouden is gebleven. Een beperkt aantal medewerkers in de directe ondersteuning kunnen helaas niet mee over.

Medewerkers

De curator heeft de medewerkers de afgelopen periode zoveel mogelijk op de hoogte proberen te houden van de ontwikkelingen. Zijn kantoorgenoot Wouter Ursem, die nauw is betrokken bij de afwikkeling van deze faillissementen, heeft de medewerkers bij de intakebesprekingen van het UWV ook geïnformeerd over de ontwikkelingen met betrekking tot de overname van de zorgcontracten. De medewerkers hebben in reactie daarop aangegeven graag zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te willen hebben over hun positie, maar hebben ook te kennen gegeven dat zij de zorg aan de cliënten zullen blijven voortzetten. De medewerkers verdienen een compliment voor hun inzet en betrokkenheid.

Vrijdagmiddag 5 augustus 2016 zijn de medewerkers door de curator op de hoogte gesteld van de definitieve overname. De reacties hierop waren positief. Zowel door Omring/De Zorgcirkel als M.I.E.P. zijn de betrokken werknemers al per brief op de hoogte gesteld van de plannen en uitgenodigd voor een kennismaking. Ook aan de cliënten is door de betrokken partijen een brief gestuurd omtrent de overname van de contracten. Alle cliënten zijn inmiddels persoonlijk zijn geïnformeerd, waarbij voorop staat dat er voor de cliënten weinig of niets zal veranderen.

In de week van 8-12 augustus 2016 zal de overname van de zorgcontracten praktisch ingericht worden. Achter de schermen blijft de curator betrokken bij de overname van de contracten en de transitie hiervan. (bron: Wijkteam Hollands Kroon, Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl