Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 25 oktober 2016 Schagen in top vriendelijkste MKB gemeente

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Schagen is de op één na vriendelijkste mkb-gemeente van Noord-Holland. Alleen Beverwijk staat hoger bij de waardering door het Midden- en Kleinbedrijf.

Wethouder Jelle Beemsterboer (Economische Zaken) is trots op deze status voor gemeente Schagen. "We hebben een goede samenwerking met het bedrijfsleven, dat goed is georganiseerd via de Ondernemersfederatie Schagen (OFS), erg leuk dat we daar deze waardering voor krijgen. Ik ervaar dit als een compliment voor onze ambtelijke organisatie. Wij willen benaderbaar zijn en meedenken, zodat bedrijven hun toekomstambities waar kunnen maken."

MKB-Nederland maakte de score bekend tijdens een bijeenkomst op de DFDS-boot in IJmuiden. Beverwijk neemt de wisseltrofee voor de mkb-vriendelijkste gemeente over van Amstelveen, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. Schagen en Drechterland zijn geëindigd op de tweede en derde plek.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.300 in Noord-Holland.

MKB-Nederland maakt tot begin november 2016 de twaalf provinciale winnaars bekend.

Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl