Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 27 oktober 2016 Proef met kokkelteelt in Polder Wassenaar gaat van start (Texel)

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Door Erik van der Spek - Voor de kokkelteelt proef in Polder Wassenaar is gestart met het gereedmaken van de locatie voor teelt van kokkels op land, hiervoor wordt 0,5ha van het 15 ha grote gebied gebruikt. Het doorlopen van alle procedures heeft voor een vertraging van een jaar gezorgd, maar volgende week kan er daadwerkelijk gestart worden met de inrichting.

Praktijkproef

De proef, die vier jaar duurt, moet praktijkkennis opleveren over natuurvriendelijke kokkelteelt op land met een gecontroleerde inlaat aan de zeezijde. Doel is om met de opgedane kennis, elders (in de Waddenregio) op verzilte grond een rendabele teelt te realiseren. Na afronding van het project wordt het gebied, dat eigendom is van Staatsbosbeheer, ingericht als brak natuurgebied voor o.m. strandbroeders.

Het project is in strijd met de natuurbestemming in het bestemmingsplan Buitengebied, maar hiervoor is een tijdelijke vrijstelling verleend voor een periode van vier jaar. Het afgelopen jaar is het vergunningentraject doorlopen en zijn gesprekken gevoerd met diverse belanghebbenden. Alle benodigde vergunningen zijn nu ontvangen.

Het project wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en uitgevoerd door Stichting Zilte Zones. Uitvoerder Boskalis Nederland start maandag, onder directievoering van Adviesbureau Marcel Uriot, met het inrichten van het terrein. Het projectmanagement wordt uitgevoerd door Zilt Proefbedrijf.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl