Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 november 2016 Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)-project Innovatiesnelweg succesvol afgerond

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord logoBron: Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord - Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Servicepunt Duurzame Energie van de provincie Noord-Holland hebben het project Innovatiesnelweg succesvol afgerond.

Innovatiesnelweg is een Noord-Hollands project dat vanaf 2010 heeft ingezet op het stimuleren van duurzaam bouwen en waarbij nauw werd samengewerkt met de bouwkolom in Noord-Holland. De uitvoering van het project was in handen van het Servicepunt Duurzame Energie en stond onder regie van NHN. De financiering is deels tot stand gekomen via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Eén van de belangrijkste activiteiten van Innovatiesnelweg was een selectie van pilotprojecten, het ontwikkelen van benodigde kennis daarin en de communicatie over goede voorbeeldprojecten. De pilotprojecten zijn geselecteerd op basis van ambities en kansen op het vlak van duurzaam bouwen. Dit heeft geleid tot succesvolle projecten, die zeer waardevol zijn gebleken voor de ontwikkeling en overdracht van kennis.

Eén voorbeeldproject is een boerderij energieneutraal maken. Dit is gerealiseerd door Bijvoet Energie die een 100 jaar oude stolpboerderij volledig gerenoveerd heeft. Voor de warmtevoorziening is gekozen voor de plaatsing van een pelletketel, een buffertank en zonnecollectoren. Er zijn zonnepanelen voor elektriciteit geplaatst en de isolatie van de schil is ingrijpend verbeterd. Het hele systeem wordt aangestuurd door één centraal online regel- en monitoringsysteem. Hiermee wordt deze oude stolpboerderij een moderne energieboerderij.

Via verschillende kanalen zoals de website van Innovatiesnelweg, de inzet van Twitter, de organisatie van kennissessies en de realisatie van pilotprojecten wordt kennis gedeeld en doen partners, maar ook niet-partners, kennis op die zij in hun eigen projecten kunnen integreren.

René Jansen, projectleider Innovatiesnelweg: "Met Innovatiesnelweg hebben we laten zien dat zowel grote bouwbedrijven als kleinere MKB-ers in staat zijn succesvol innovatieve duurzame pilots te realiseren in de gebouwde omgeving."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl