Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 januari 2017 De Kop Werkt

Onder de naam De Kop Werkt! bundelen de provincie Noord-Holland en de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen de krachten om de Kop van Noord-Holland te versterken. De vijf overheden willen in totaal € 30 miljoen beschikbaar stellen voor projecten die bijdragen aan de werkgelegenheid, de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de regio.

Afgelopen december 2017 hebben het college van Gedeputeerde Staten en de colleges van B&W van Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen ingestemd met de concept-samenwerkingsovereenkomst. Begin dit jaar zal de overeenkomst door de gemeenteraden en Provinciale Staten besproken worden, waarna de colleges de overeenkomst definitief zullen vaststellen.

Voor de financiering hebben de vier gemeenten € 15 miljoen gereserveerd. De provincie verdubbelt dat bedrag. Voor 2017 is al € 7,3 miljoen euro gereserveerd voor cofinanciering van concrete projecten. Over de andere € 7,7 miljoen wordt in 2017 een besluit genomen.

Meer informatie over De Kop Werkt! staat op www.dekopwerkt.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl