Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 31 januari 2017 Kavelruil Werkt! Stivas ontvangt POP3 toezegging van € 3,3 miljoen

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - De Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) heeft van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een POP3 toezegging van € 3,3 miljoen ontvangen waarmee gewerkt wordt aan de verbetering van de verkavelingsstructuur van landbouwbedrijven in Noord-Holland. De bijdrage bestaat voor de helft uit een EU-subsidie en de helft uit een bijdrage van de provincie Noord-Holland. Het project heeft de titel Kavelruil Werkt!

In het afgelopen jaar heeft Stivas met inzet van de toegezegde POP3 subsidie voor het project Kavelruil Werkt! in totaal 10 kavelruilen afgerond met een kavelruilakte. Het betreft in totaal afgerond 330 hectare aan geruilde grond. Bij de gerealiseerde ruilen waren in totaal 53 partijen betrokken. Daarmee is de projectdoelstelling voor 2016, te weten 150 hectare geruilde grond ruimschoots overtroffen.

Stivas is bijzonder blij met deze vliegende start die goed laat zien dat ondernemers in Noord-Holland de focus op een duurzame bedrijfsvoering hebben liggen en nadenken over de verkavelingsstructuur van hun bedrijven. "Overigens gaan we niet achterover leunen met dit resultaat," aldus Stivas directeur Erwin van den Berg; "Mochten agrarische ondernemers kavelruil ideeën hebben dan kunnen ze zich bij ons melden en gaan we het gesprek aan." Voor 2017 staat opnieuw 300 hectare aan kavelruil als ambitie genoteerd.

In verschillende kavelruilen zijn ook andere maatschappelijke doelstellingen zoals water en natuur gerealiseerd. Daarmee is respectievelijk 4,5 hectare en bijna 5 hectare grond gemoeid.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl