Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 maart 2017 Startschot Kracht on Tour Noord-Holland Noord op internationale vrouwendag

Tijdens internationale vrouwendag op 8 maart 2016 is in het filmhuis in Alkmaar de aftrap gegeven voor Kracht on Tour Noord-Holland Noord 2017. Kracht on Tour is gericht op het bevorderen van economische zelfstandigheid van vrouwen en wordt in deze regio georganiseerd door RPAnhn.

RPAnhnvoorzitterEllyKonijngeeftstartschotKrachtonTour

De aftrap voor Kracht on Tour 2017 werd gedaan door Elly Konijn, voorzitter RPAnhn en wethouder Alkmaar (D66), tijdens een inspiratiecafé van vrouwennetwerk WomanLink. Na een inspirerend relaas van voormalig wereldkampioen kickboksen Saskia van Rijswijk en een debat over de arbeidskansen van vrouwen anno 2017, gaf wethouder Konijn het startschot voor Kracht on Tour 2017. Elly Konijn: ''Kracht on Tour was vorig jaar in Alkmaar een groot succes, met ruim 250 deelnemende vrouwen en bijna vijftig bedrijven en organisaties uit Noord-Holland Noord die belangeloos wilden meewerken. Daarom organiseert RPAnhn dit jaar zelfs drie bijeenkomsten, verspreid over de regio, om nog meer vrouwen te stimuleren hun talenten te ontdekken en te verzilveren." De bijeenkomsten vinden allemaal plaats in de Maand van het Werk in oktober 2017. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden verschillende deals gesloten met bedrijven en organisaties uit de regio die de positie van vrouwen moeten verbeteren.

Over Kracht on TourKracht on Tour is een initiatief van het ministerie van OC&W. De afgelopen jaren zijn er door het hele land Kracht on Tour-bijeenkomsten georganiseerd. Vorig jaar verzorgde RPAnhn er ook al één, op 6 oktober 2017 in de Vue bioscoop in Alkmaar. Met zo'n 250 deelnemers was die bijeenkomst een groot succes. Ook waren die dag bedrijven en organisaties aanwezig die onder meer vacatures, stages en trainingen aanboden om de vrouwen zo te helpen stappen te zetten richting economische zelfstandigheid. Omdat in 2016 voornamelijk vrouwen uit de regio Alkmaar zijn bereikt, organiseert RPAnhn nu ook bijeenkomsten in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl