Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 mei 2017 Werkgeversservicepunt Kop van Noord-Holland en Woonzorggroep Samen ontwikkelen zorgarrangement voor werven personeel

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het Werkgeversservicepunt Kop van Noord-Holland en Woonzorggroep Samen hebben de handen ineen geslagen om oplossingen te vinden voor het toenemende tekort aan goed gekwalificeerd personeel in de zorgsector. De genoemde partijen hebben een zorgarrangement opgezet, dat mensen vanuit een uitkeringssituatie nieuwe kansen op de arbeidsmarkt biedt.

Negen geselecteerde deelnemers lopen van 1 mei 2017 tot en met 31 augustus 2017 stage bij Woonzorggroep Samen om ervaring op te doen met het werken in de ouderenzorg.

Daarnaast volgen de deelnemers één dag in de week certificeerbare eenheden Niveau 2 van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

De proefperiode van vier maanden is bedoeld om de deelnemers vanuit een uitkeringssituatie weer te laten wennen aan het arbeids- en leerproces.

Vervolgens sluiten de zeven deelnemers uit de gemeente Hollands Kroon en twee deelnemers uit de gemeente Schagen deze proefperiode af met een examen in theorie en praktijk. Na een succesvolle afsluiting, starten de deelnemers met een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opleiding voor Verzorgende IG.

Het gehele traject wordt gefinancierd door Woonzorggroep Samen en de beide gemeenten en ondersteund door het Huis van het Werk. Zowel de scholing tijdens de proefperiode - een op maat gemaakte opleiding gericht op mensen met een uitkering - als de BBL opleiding voor Verzorgende IG wordt verzorgd door het ROC Kop van Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl