Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 28 juni 2017 Themabijeenkomst Blauw Afval, Groene Waarde op 6 juli 2017

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Op 6 juli 2017 is de open dag van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA Kollumerwaard) in Munnekezijl. Voorafgaand aan deze middag is er tijdens een themabijeenkomst aandacht voor het Waddenfondsproject "Blauw Afval, Groene Waarde".

Sinds enige tijd worden garnalen door één verwerker weer in Nederland gepeld. De verwachting is dat in de toekomst meer verwerkers dit gaan doen. Het restmateriaal -de garnalendoppen- is een rijke bron van chitine en bevat talloze nutriënten zoals stikstof, fosfor en kalium en andere micro-elementen die een bemestende waarde leveren voor pootgoed. In het project 'Blauw Afval, Groene Waarde' willen we de natuurlijke weerbaarheid van gewassen tegen schimmels, aaltjes en bacteriën vergroten door de bodemgezondheid te verbeteren.

Gerard Korthals, onderzoeker Wageningen UR en Peter Baltus, projectleider van het pootgoeddeel van Blauw Afval, Groene Waarde presenteren deze dag de resultaten van het onderzoek en de proeven.

Ook de stand van zaken rond 'Potato Valley' komt in deze bijeenkomst aan de orde. Vervolgens bieden we een eenvoudige lunch aan en kunt u vanaf 13.00 uur de open dag van SPNA bezoeken. Naast de resultaten van de eerste proeven zijn er ook talloze innovaties op het gebied van pootgoed te bekijken.

Programmagegevens:

Datum: 6 juli 2017
Tijdstip: 11.30 uur
Locatie: Proefboerderij Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1, 9853 TJ Munnekezijl

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De beschikbare plaatsen zijn beperkt, telers krijgen voorrang op deelname. Wij ontvangen graag uw aanmelding vóór 5 juli 2017 in verband met de lunch. U kunt uw aanmelding sturen naar .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl