Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 juli 2017 Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) koppelt meldsysteem in- en uitvoer afval los van internet

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vandaag het systeem dat bedrijven gebruiken om de in- en uitvoer van afval te melden uit voorzorg losgekoppeld van internet. Zij kan de informatiebeveiliging van dit systeem niet voldoende garanderen. Er is geen reden om aan te nemen dat er informatie is gestolen maar de inspectie wil elk risico op misbruik uitsluiten.

De 60 bedrijven die hun afvaltransporten van en naar het buitenland via dit systeem meldden, krijgen vandaag zowel per e-mail als telefonisch bericht. Zij kunnen hun meldingen voorlopig in hun bedrijfsadministratie opnemen zonder die naar de inspectie te sturen. Die informatie moet later wel naar de ILT gezonden worden, zodra er een systeem is dat voldoet aan de veiligheidseisen. Wanneer dit het geval zal zijn, is nog onbekend.

Bedrijven zijn verplicht elk grensoverschrijdend afvaltransport te melden bij de ILT en de betrokken buitenlandse autoriteit(en). Ondernemingen die gewend zijn de meldingen te faxen of te e-mailen, kunnen dat op hun manier blijven doen.

De ILT en de politie, douane blijven controleren of vervoerders een kopie van het verplichte vervoersdocument bij zich hebben.

Voor meer informatie zie pagina Afval over de grens www.ilent.nl/onderwerpen/leefomgeving/afval/evoa_vergunningen/index.aspx (bron: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT))

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl