Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 juli 2017 Schagen: In gesprek over bestemmingsplan Lagedijk op 11 juli 2017

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdag 11 juli 2017 is er een bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Lagedijk. De bijeenkomst is het vervolg op de gesprekken die gemeente, ondernemers en omwonenden de afgelopen weken hebben gevoerd. Wethouder Jelle Beemsterboer: "Begin dit jaar vroegen we ondernemers en omwonenden van Lagedijk of ze met ons in gesprek wilden over het nieuwe bestemmingsplan. We kregen meer dan 60 positieve reacties; een fantastisch aantal!

We vonden het best spannend om dit te doen. Want normaal maken we eerst een conceptplan en gaan daarna pas in gesprek. Nu staat er nog geen letter op papier en zijn we eerst gaan luisteren naar wat de wensen zijn en wat er speelt op Lagedijk. Deze manier van werken is helemaal in de geest van de nieuwe Omgevingswet. Die heeft onder andere als doel, dat de omgeving al in een vroeg stadium betrokken wordt bij het maken van plannen. "

Tijdens de avond horen aanwezigen welke informatie allemaal is opgehaald. Welke informatie daarvan hoort thuis in een bestemmingsplan en welke niet? Over de informatie die in een bestemmingsplan thuishoort, gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. Waar zijn zij het over eens en waarover niet? Wat zijn dan de wensen en wie zijn de spelers waarmee rekening moet worden gehouden? Het doel van de avond is, dat de aanwezigen samen conclusies trekken. Deze gebruikt de gemeente vervolgens bij het schrijven van het nieuwe bestemmingsplan. Daarbij betrekt de gemeente ook ondernemers en omwonenden.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het pand van de gemeente aan de Zijperweg 10. Aan ondernemers en omwonenden die aanwezig willen zijn, vraagt de gemeente om zich uiterlijk 4 juli 2017 aan te melden via de pagina Lagedijk www.schagen.nl/lagedijk/ Op die manier kan de gemeente zo goed mogelijk rekening houden met het aantal deelnemers en de opzet van de avond. De verwachting is dat de avond tussen 21.30 en 22.00 uur afgelopen is.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl