Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 19 juli 2017 Nieuw leerwerktraject agrarische groensector nabij Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - In september 2017 start de nieuwe praktijkopleiding GreenPort Groenstart op drie locaties in Noord-Holland Noord: Schagen, Schoorl en Hoorn. Hiermee krijgen Texelse jongeren tussen de 16 en 27 jaar de mogelijkheid om dichtbij huis een leerwerktraject in de agrarische of groensector te volgen. Wethouder Huisman: "Met deze brede opleiding krijgen jongeren de kans om te ontdekken welke werkzaamheden ze leuk vinden. Dit maatwerktraject sluit goed aan bij de plannen die we op Texel hebben om een aantal leer-werklijnen op te zetten. Bovendien past de opleiding ook goed bij het werkaanbod op Texel."

Opleiding

De jongeren worden opgeleid om buiten te werken, in een kas, bij een veehouderij, in een teelt- of hoveniersbedrijf, in de groenvoorziening of in bos- of natuurbeheer. Door dagelijks mee te werken kunnen jongeren ontdekken hoe het is om in een agrarische of groene omgeving te werken. De leerlingen draaien mee op de praktijklocatie. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld snoeien, aanleggen van bestrating, werken in de stallen en werkzaamheden op het land. Daarnaast wordt wekelijks theorieles gegeven, dit alles op dezelfde locatie.

Werk

De entreeopleiding duurt 1 jaar. Na het behalen van het entreediploma kunnen studenten doorstromen naar de twee jarige opleiding Groenvoorziening, Plantenteelt of Veehouderij. De jongeren worden na het behalen van hun diploma begeleid naar werk.

Texelse jongeren tussen de 16 en 27 jaar die de school hebben verlaten zonder diploma of onderwijs hebben gevolgd in een praktijkschool of speciaal onderwijs, krijgen de mogelijkheid dit leerwerktraject agrarische groensector te volgen.

Achtergrond

Texel is aangesloten bij het Regionale Platform Arbeidsmarkt (RPA). Het RPA is een samenwerkingsverband van gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties. Het RPA voert met haar partners projecten en initiatieven uit die bijdragen aan een duurzame arbeidsmarkt in de regio Noord-Holland Noord.

Via dit platform werken gemeenten samen met het Clusius College in Hoorn (groene VMBO en MBO opleiding) en ondernemers uit de regio van waaruit deze opleiding is ontstaan.

Belangstelling?

Geïnteresseerden voor de GreenPort GroenStart opleiding kunnen zich melden bij Alice Reinders, trajectcoach gemeente Texel, maandag tot en met donderdag bereikbaar onder telefoonnummer (06) 170 070 09 en via e-mail: .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl