Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 03 augustus 2017 Vruchtbare Kringloop Noord-Holland werkt aan optimaliseren van samenwerkingsverbanden

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Het is bijna een jaar geleden dat Vruchtbare Kringloop Noord-Holland (VKNH) van start is gegaan. Inmiddels nemen diverse samenwerkingsverbanden deel aan het project. Zij zijn aan de slag gegaan met het optimaliseren van de samenwerking.

Pieter de Wolf is namens Wageningen University & Research betrokken als projectpartner bij VKNH. Volgens hem is het belang van het project groot: 'We zitten in een gebied met verschillende sectoren bij elkaar. Er wordt veel gebruikgemaakt van elkaars grond en er is daardoor veel interactie. In het project wordt dit goed zichtbaar gemaakt. We werken aan thema's die actueel zijn voor de agrarische sector in Noord-Holland', aldus De Wolf.

Vorig jaar startte de selectie en zoektocht naar deelnemers voor het project. De Wolf: 'We gingen voor een zo groot mogelijke variatie in samenwerkingsverbanden.

We zijn bij iedere samenwerkingspartner apart op gesprek geweest om te vragen wat zijn reden was om een samenwerking aan te gaan, welke vragen er spelen en waar hij tegenaan loopt. De gesprekken met de deelnemers hebben we uitgewerkt en per samenwerkingsverband gebundeld in een rapportage. Daarin staan ook de aandachtspunten voor de samenwerking beschreven.'

Vijf thema's

Op basis van de rapportages kwamen diverse thema's naar boven als bodemvruchtbaarheid en organische stof, ruwvoerproductie in rotatie met bouwland, bodemgezondheid, knellende regelgeving en economische aspecten van de samenwerking. 'Daarom hebben we vijf themabijeenkomsten georganiseerd om de vragen over deze onderwerpen met deelnemers te bespreken. De kern van de themabijeenkomsten was: hoe kun je de samenwerking op dit thema verbeteren? Deelnemers denken al snel dat er grote veranderingen nodig zijn om tot goede samenwerking te komen, bijvoorbeeld in de regelgeving, terwijl we juist moeten kijken hoe we onder de huidige randvoorwaarden de dingen kunnen optimaliseren.

Want er is op veel vlakken nog verbetering mogelijk', aldus de Wolf.

Meer informatie op www.greenportnhn.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl