Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 08 september 2017 Bouw nieuw scheepsdok Den Oever start in januari 2017 2018

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De bouw van het nieuwe dok van dokbedrijf Luyt BV in Den Oever gaat in januari 2018 van start. Om de verplaatsing mogelijk te maken is een nieuw (ontwerp)bestemmingsplan ter inzage gelegd door het college.

Waddenpoort Den Oever

De haven heeft een belangrijke functie in het dorp. Het zorgt voor werkgelegenheid en houdt het dorp leefbaar. Daarom is de afgelopen jaren vanuit het programma Waddenpoort ingezet op een ondersteunen van de visserij en de bedrijven op en rond de haven. De verplaatsing en realisatie van het nieuwe scheepsdok is hier ook een belangrijke schakel in. Het komt namelijk de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de haven ten goede. Aan dit belang heeft Luyt haar volledige medewerking verleend.

Het nieuwe dok

Het nieuwe dok wordt geplaatst in de Vissershaven aan de kant van het havenkantoor. Op deze plek kan het haventerrein afsluitbaar gemaakt worden en is daarmee dus geschikt als werkterrein voor het bedrijf. Het nieuwe dok voldoet aan de meest moderne voorwaarden op het gebied van milieu en draagt bij aan het duurzaam ondernemen in de haven.

Vissershaven versterkt band tussen dorp en toerisme

De plek waar het dok voorheen lag in de Vissershaven wordt vrijgemaakt voor het afmeren van de historische schepen. In combinatie met het peilschaalhuisje aan de dijk, zorgt dit ervoor dat de band tussen het dorp en het toerisme wordt versterkt.

Onderhoudswerkzaamheden in huidige schepenlift

De onderhoudswerkzaamheden vinden nu nog plaats met behulp van de huidige schepenlift. Deze ligt sinds het begin van dit jaar, na de bodemsanering van de Vissershaven, in de Noorderhaven en gaat weg als het nieuwe dok klaar is.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl