Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 21 november 2017 Gemeente Schagen: Geluidscontrole - gehoorschade voorkomen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Tijdens evenementen en binnenkort ook in uitgaansgelegenheden controleert gemeente Schagen of de organisatie zich aan de geluidsnormen houdt. Dit om bezoekers tegen gehoorschade te beschermen.

Vrijwel iedereen kent wel het verschijnsel dat je oren suizen als je langdurig te harde muziek hebt gehoord. Sommige bezoekers van een evenement doen tevoren al watjes in hun oren. Om die arme oren een beetje te beschermen. Gemeente Schagen probeert ook gehoorschade bij bezoekers te voorkomen en controleert daarom bij evenementen. Ook vragen we organisatoren om oordoppen beschikbaar te stellen.

Om te bepalen of het geluid voldoet aan de normen, hanteren we de GGD normen.

Dit houdt in dat maximaal 103 db (A) mag worden geproduceerd. Inmiddels heeft gemeente Schagen drie evenementen gecontroleerd. Daar bleek het geluid in orde.

We gaan door met de controles en breiden dit uit naar de horeca. Dit houdt in dat we binnenkort niet alleen controleren bij evenementen, maar ook in uitgaansgelegenheden in de gehele gemeente Schagen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl