Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 november 2017 Proeftuin Zwaagdijk: voorbereidingen Vaktentoonstelling 2018 gestart

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - Het bestuur van Stichting Vaktentoonstelling is samen met de sponsoren, Proeftuin Zwaagdijk en andere betrokkenen de voorbereiding gestart voor editie 2018 van de Vaktentoonstelling. Van 22-25 februari 2017 2018 is Proeftuin Zwaagdijk omgetoverd tot het epicentrum van het tulpenvak in Nederland. Hierbij wordt het vaste concept gevolgd, met twee dagen voor vakgenoten uit binnen- en buitenland. Vervolgens is in het weekend ook publiek welkom om te genieten van de tulpenpracht.

Een duurzame toekomst voor het vak

Op de twee vakdagen (donderdag en vrijdag) is de vakbeurs open en wordt een interessant programma geboden voor telers, broeiers, handelaren en toeleveranciers. Op de marktbroeishow tonen telers hun mooiste soorten, waarbij de direct voor de handel beschikbare cultivars zijn aangegeven. Het centrale thema van de Vaktentoonstelling is dit jaar "een duurzame toekomst voor het bollenvak". Tijdens de workshops, masterclasses en vakavond komen diverse aspecten van duurzaamheid in de sector aan de orde. Belangrijkste daarbij: hoe zorg je voor een gezonde (duurzame) toekomst voor je bedrijf.

Interpolis Tulpenprijs

Tijdens de Vaktentoonstelling wordt ook dit jaar de Interpolis Tulpenprijs uitgereikt. De ingezonden tulpen worden door Proeftuin Zwaagdijk afgebroeid.

Primeur dit jaar is dat de tulpen zowel op water als op potgrond gebroeid worden. De jury wil zo beter aansluiten bij de vraag vanuit de markt. Begin januari 2018 worden de genomineerde tulpen bekend gemaakt.

Locatie: Proeftuin Zwaagdijk, Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl