Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 februari 2018 ECN gaat samen met TNO; NRG zelfstandig verder

De ontvlechting van Stichting ECN in de werkmaatschappijen ECN en NRG en de gelijktijdige opname van ECN in TNO onder de naam 'ECN part of TNO' is deze week officieel bekrachtigd. Het samenvoegingsproces is in september 2018 2016 in gang gezet met de aankondiging van toenmalig minister Kamp dat TNO en ECN de krachten zouden bundelen in één energieonderzoekscentrum onder de verantwoordelijkheid van TNO. Tegelijkertijd zou NRG zelfstandig doorgaan met zijn activiteiten op het gebied van productie en innovaties van medische isotopen.

Paul de Krom, CEO van TNO: "Voortbouwend op de al bestaande nauwe samenwerking zal ECN part of TNO per 1 april 2018 de krachtige kennispartner zijn voor bedrijven, overheid en kennisorganisaties. ECN part of TNO wordt het nieuwe centre of excellence voor energievraagstukken gericht op een CO2-vrije energiehuishouding."

Pierre Timmermans, CEO van ECN-NRG: "Ik ben blij dat wij met deze krachtenbundeling invulling hebben gegeven aan het kabinetsbesluit. Hiermee is een goede stap gezet in de energietransitie en kan NRG zelfstandig verder in de ontwikkeling en productie van medische isotopen waarmee dagelijks wereldwijd 30.0000 patiënten per dag geholpen worden." (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl