Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 03 Juli 2002 Zeildag op het Amstelmeer voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of chronische beperking

Wegens groot succes organiseren Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Noord-Holland voor het 5e jaar 2 kennismakingsdagen zeilen voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of chronische beperking. Deze dagen vinden plaats op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli op het Amstelmeer. Net als voorgaande jaren wil de organisatie mensen met een handicap de 'kick' van het zeilen laten ervaren.

Hoe zwaar of licht de lichamelijke beperking of chronische ziekte ook is, rolstoelgebruiker of niet, de 'zeedoop' van de deelnemers wordt afgestemd op hun vaardigheden. Dus de één zal zeilen in een grote stabiele zeilsloep en de ander in een open kielboot type Centaur. Met deze gewone (niet aangepaste) zeilboten zal het op sommige momenten wel improviseren zijn. Vooral rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes-haven 2 in De Haukes (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden om 9.00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er geluncht in het clubhuis van WV Amstelmeer.

Na de lunch vindt de tweede zeiltocht plaats. En na het zeilen wordt er voor de liefhebbers een nasi-maaltijd geserveerd. Aan deze dag (het zeilen, de lunch, koffie, thee en de nasi maaltijd) zijn minimale kosten verbonden.

Het bedrag dat voor deelname aan deze spectaculaire zeilervaring betaald moet worden is Euro 10,- p.p. Iedereen, ongeacht leeftijd, handicap of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze kennismakingsdag zeilen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de handicap van de deelnemer echt noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dat mogelijk.

Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico. Informatie en aanmelden bij:Sportservice Noord-Holland, Steffen van der Pol, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, telefoon: 0224 - 21 47 74. Of per E-mail svanderpol@sportserviceschagen.nl. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna