Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 30 September 2002 Opening vernieuwde kade Jachthaven Koopvaardersbinnenhaven

Aanstaande woensdag 2 oktober vindt om 16.00 uur de feestelijke opening plaats van de vernieuwde kade aan de Jachthaven Koopvaardersbinnenhaven. De openingshandeling vindt plaats op een schip en wordt verricht door wethouder N.A. Bais.

In 1996 is het gehele Koopvaardersbinnenhavengebied door Rijkswaterstaat aan de gemeente overgedragen. Voor de overdracht is door middel van baggeren de diepte van de over te dragen havens op peil gebracht. Hierna zijn er problemen ontstaan met de stabiliteit van de walbeschoeiing.

Na overleg is besloten om de walkant te vernieuwen. Uit een aantal ontwerpvarianten is na overleg met de watersportverenigingen uiteindelijk gekozen voor een houten beschoeiing. Deze variant is verder uitgewerkt door ingenieursbureau Oranjewoud. Er is toen tevens gekozen voor een kwaliteitsslag voor de hele haven, door de nieuwe beschoeiing hoger aan te brengen waardoor meer walruimte ontstaat.

In de eerste planning werd uitgegaan van uitvoering in het najaar van 2001, zodat het werk vůůr het watersportseizoen kon plaatsvinden. Mede door problemen met de financiŽle dekking is dit niet gelukt. Er is toen in goed overleg met de watersportverenigingen afgesproken, dat het werk tijdens het watersportseizoen zou plaatsvinden. Dat is gelukt, want gelijk met het einde van het watersportseizoen is de nieuwe kade ook gereedgekomen.

Programma:

Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. U kunt zich daarvoor vanaf 15.30 uur melden aan het Nieuwe Diep 36, bij watersportvereniging Breewijd. Ter hoogte van dit adres ligt een clipper afgemeerd. Op deze clipper vindt het programma plaats:

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna